Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Μ. ΤΟΛΗ


Ο ολικός αρνητής στράτευσης, Μ. Τόλης, περνά από το στρατοδικείο Ιωαννίνων στις 14 Μαΐου 2015, κατηγορούμενος για ανυποταξία, και καταδικάζεται σε 10 μήνες με 2ετή αναστολή. Επίσης, καλείται να πληρώσει 6000 ευρώ ως διοικητικό πρόστιμο. Έχει ασκήσει έφεση. Η δίωξη αυτή έρχεται για να συμπληρώσει την πρώτη καταδίκη, τον Μάρτιο του 2014, και την τότε επιβολή δύο προστίμων που ανέρχονταν συνολικά στα 6000 ευρώ.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή και σε συνδυασμό με το ότι έχουμε επίγνωση ότι σε λίγο καιρό θα κληθούμε κι εμείς να ντυθούμε στα χακί και να υπηρετήσουμε τον βόθρο, αποφασίσαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε ολικό αρνητή στράτευσης, καθώς και την απέχθειά μας προς τον θεσμό του στρατού, ως όργανο της κυριαρχίας. Δεν αργεί η στιγμή, κατά την οποία θα ακούσουμε κι εμείς από θείους, πατεράδες, ξαδέρφους, γείτονες ή από οποιονδήποτε άλλο ευυπόληπτο πολίτη, σουρρεαλιστικές φράσεις, τύπου ''Να πας στον στρατό να γίνεις άντρας'', ''Στον στρατό κάνεις τις καλύτερες φιλίες'', ''Πρέπει να υπηρετήσεις τη μαμά πατρίδα'', ή στην καλύτερη περίπτωση ''Ε, σιγά μωρέ, 9 μήνες είναι, θα περάσουν''...

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...

Ο στρατός είναι αυτός, μέσα απ' τον οποίον, με τις αγκαρίες, τη φυλακή και τα καψόνια, θα μάθεις την πολύτιμη αξία της σιωπής, της υποτέλειας και της υποταγής. Θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι ο ανώτερος στην ιεραρχία μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και εσύ απλά πρέπει να το υποστείς, είτε αυτός είναι ο λοχίας,  είτε το αφεντικό σου.

Στον στρατό τους θα μάθεις για τα εθνικά ιδεώδη. Για μια Ελλάδα μεγάλη, δυνατή που θα προκαλεί φόβο στους εχθρούς της. Για την αξία της εθνικής ενότητας, της εθνικής ειρήνης και της ανάστασης του γένους και της πατρίδας. Μιας πατρίδας στην οποία έχεις χρέος και για την οποία πρέπει να πεθάνεις, αλλά και να σκοτώσεις.

Ο στρατός, επίσης, είναι το μέσο των κεφαλαιοκρατών ώστε να επεκτείνουν τα συμφέροντά τους. Ειδικότερα σήμερα, όπου ο καπιταλισμός βιώνει μία από τις μεγαλύτερες του κρίσεις, είναι εμφανές ότι ο ιμπεριαλισμός είναι ένας από τους τρόπος αντιμετώπισής της από πλευράς των καπιταλιστών. Ειδικότερα η θέση  της Ελλάδας μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ενισχύει αυτό τον ρόλο. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την ελληνική βοήθεια στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία και πολλές άλλες χώρες... Είναι φανερό πως η πολεμική βιομηχανία, σε συνάρτηση με τον επεκτατισμό, ισούται με κέρδη για τα αφεντικά

Όπως έχει δείξει η ιστορία, ο στρατός μπορεί να έχει και κατασταλτικό ρόλο ενάντια σε όσους  εξεγείρονται  κόντρα σε αυτά που πρεσβεύει η κυριαρχία, και θα το κάνει, αφού αποτελεί την οπισθοφυλακή κράτους και αφεντικών, για να διατηρεί την τάξη, την ασφάλεια και την ηρεμία σε ''ακραίες καταστάσεις''.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ,
ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

...ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΙ

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη περί ειρηνικής συνύπαρξης των λαών υπό την εξουσία των ''καλών αφεντάδων''. Η ειρήνη τους είναι μια ψευδαίσθηση, καθώς ο πόλεμος είναι διαρκής και μπορεί να έχει πραγματικούς πεσόντες (βλέπε νεκρούς μετανάστες στη Λαμπεντούζα, νεκρούς αφροαμερικάνους από σφαίρες μπάτσων στην Αμερική κλπ.) και κυνηγημένους αντιφρονούντες, έγκλειστους στα κρατικά μπουντρούμια.

Η ειρήνη τους είναι πλασματική, είναι ακόμα μια προσπάθεια να μας κλείσουν τα μάτια και να μη δούμε αυτόν τον καθημερινό πόλεμο που εξαπολύεται από πλευράς των εξουσιαστών. Είναι μια πρόφαση για να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε κάθε θεσμό που μας ρουφά κάθε ψύγμα ζωτικότητας και ελεύθερης βούλησης. 

Στην ειρήνη τους απαντάμε με πόλεμο. Πόλεμο με τους δικούς μας όρους. Πόλεμο ενάντια σε κάθε τύπου εξουσία και σε κάθε κυριαρχικό θεσμό. Πόλεμο απέναντι σε ό,τι υποδουλώνει το εκάστοτε άτομο και επιδιώκει να το εξελίσσει σε υποταγμένο και πειθήνιο εκτελεστικό όργανο. Σίγουρα όχι με πόλεμο που υποτάσσεται σε έθνη, θρησκείες, κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, ιεραρχίες, σεξισμό και ματσό νοοτροπίες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Μ. ΤΟΛΗ 
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον οποιονδήποτε τρόπο σε κάθε ολικό αρνητή στράτευσης, σε κάθε αγωνιστή που συνειδητά επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από αυτό το έκτρωμα που λέγεται στρατός και να βαδίσει ενάντια στις εθνικ(ιστικ)ές και επεκτατικές φανφάρες των εξουσιαστών, αλλά και όσων θα ήθελαν να είναι εξουσιαστές.

Σαμποτάζ με κάθε μέσο στον στρατό τους. Καμιά θυσία για τα κράτη και τα έθνη τους, για τις ιδέες τους και την οικονομία τους. Καμιά υπακοή σε αξιωματούχους, καμιά υποταγή στην ιεραρχία. Επίθεση στον στρατιωτικό, μα και σε κάθε εξουσιαστικό θεσμό που θέλει να μας κρατά δέσμιους και υποτελείς του.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου