Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 12/11/2015


Την Πέμπτη 12/11/2015, πραγματοποιήσαμε την καλεσμένη μας παρουσία-παρέμβαση στη μαθητική κινητοποίηση στην πλατεία Κοτζιά. Συγκροτήθηκε οργανωμένο μπλοκ, με περιφρούρηση, πανό και συνθήματα με ξακάθαρα αναρχικά χαρακτηριστικά. Συμμετείχαμε στην πορεία, μέχρι αυτή να περάσει την πλατεία Ομονοίας και (για λόγους που θα αναλυθούν παρακάτω) αποχωρήσαμε προς το Μουσείο. Από εκεί, συμμετείχαμε οργανωμένα ως μπλοκ στη μετέπειτα απεργιακή πορεία προς το Σύνταγμα, μαζί με τα υπόλοιπα αναρχικά μπλοκ. Όταν περίπου στη μέση της διαδρομής άρχισαν να ξεσπούν συγκρούσεις μέσα απ' το μπλοκ μας, θεωρήσαμε πως αδυνατούσαμε να τις στηρίξουμε οργανωμένα, και έτσι ο μπλοκ διαλύθηκε και ο κόσμος που το πλαισίωσε ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη πορεία.

Τα κομματικά μαντριά και η καθοδήγηση:
Θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε πως η αρχική μας πρόθεση ήταν να συμμετάσχουμε στη μαθητική πορεία ως το τέλος της, καθώς και να εναντιωθούμε (με διάφορους τρόπους) στην κατάθεση των αιτημάτων της πορείας στο Δημαρχείο Αθηνών (στην πλατεία Κοτζιά), η οποία είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές (Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας), αφού τη θεωρούμε πράξη διαπραγμάτευσης με την εξουσία και όχι κομμάτι του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, είχε προσχεδιαστεί παρεμβατική δράση, η οποία θα πραγματοποιούνταν κατά την κατάθεση των αιτημάτων. Η δράση αυτή είχε τεθεί στη συνέλευσή μας ως όρος για τη συμμετοχή μας στην πορεία, καθώς θα έκανε ξεκάθαρο τον αντιρεφορμιστικό χαρακτήρα της παρέμβασης, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κακής εκτίμησης των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Το Σ.Α.Σ.Α., αν και προωθεί για τον εαυτό του ένα ανεξάρτητο, απολίτικο και ακομμάτιστο προφίλ, είναι στην πραγματικότητα προσκείμενο και εξαρτημένο από το ΚΚΕ. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα, όταν φρόντισε να τοποθετήσει το μαθητικό μπλοκ στη μέση της πορείας του ΚΚΕ, καθιστώντας αδύνατη τη συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου μαθητικού μπλοκ. Έτσι, η παρουσία των περιφρουρήσεων από τις γνωστές οργανώσεις του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΚΝΕ) ήταν ασφυκτική.

Απέναντί μας βρήκαμε επίσης την υποκρισία του Σ.Α.Σ.Α., το οποίο, παριστάνοντας το ακομμάτιστο, μαζεύει στις συγκεντρώσεις του προφανώς ανυποψίαστους μαθητές και, σαν βοσκός, τους μαντρώνει στις συγκεντρώσεις άλλων οργανώσεων του ΚΚΕ. Οι σχέσεις του με το συγκεκριμένο κόμμα έχουν αποδειχθεί ξανά στο παρελθόν, όταν το τελευταίο τού προσέφερε από περιφρουρήσεις και τρικάκια, μέχρι ιδεολογική γραμμή, αλλά στις 12/11 ξεπέρασαν κάθε όριο.

Από μεριάς μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στους μαθητικούς αγώνες, του παρόντος και τους μελλοντικούς. Θα συνεχίσουμε να καλούμε στις μαθητικές κινητοποιήσεις και να στηρίζουμε τις σχολικές καταλήψεις, διεκδικώντας ανάσες ελευθερίας μέσα στο κάτεργο του σχολείου, επιτιθέμενοι ολικά στον θεσμό της εκπαίδευσης. Τέλος, δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν να κάνει τους μαθητικούς αγώνες τσιφλίκι του, ούτε να μας απομονώσει από αυτούς, και καλούμε κάθα αναρχικό/ή μαθητή/ρια να κάνει το ίδιο.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΛΙΑ


Αναρχική μαθητική ομάδα 'Αντιεκπαιδευτική Επίθεση'
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου